foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


0 532 540 03 89
info@zirvekarot.com

ZİRVE KAROT

Beton Delme Kesme Sistemleri

Kullanıcı Oyu:  / 0
En KötüEn İyi 

Her ne kadar karot olarak bilinse de beton delme uygulamaları Türkçe olarak karot yerine beton delme denilmelidir ve dolayısı ile karot makinesi yerine de beton delme makinesi denmektedir. Beton delme işleri karot firmaları tarafından gerçekleştirilir. Beton delme makineleri ile yapılan beton delme uygulaması günümüzde profesyonel olarak yapılmaktadır.

Beton delme makinesi kovan, motor ve sehpa olarak üç ana maddeden oluşur. Sehpa adı verilen parça makineyi sabitlemek ve açılı delim yapabilmek için kullanılan bir parçadır. Beton delme makinesinin motoru elektrikle çalışır motor kovanı döndürmesi ile delim yapılır. Delme esnasında su yardımı ile çalışan beton delme makinesi ile pürüzsüz bir şekilde delme uygulamasını gerçekleştirir. 

Diğer bir önemli nokta olan beton delme operatörü beton delme uygulamalarında işin kalitesi açısından çok önemlidir. Beton delme işini yapacak olan kişi uygulamanın bilincinde makineye hakim ve beton delme sistemini bilen birisi olmalıdır. Bu kişilere beton delme operatörü denilir. Açılan deliğin düzgünlüğü de beton delme operatörüne bağlıdır. İnşaat sektöründe yer alan beton delme veya başka bir deyişle karot uygulamaları günümüzde neredeyse bütün inşaatlarda aktif olarak uygulanmaktadır.

telefon whatsapp mail